Ny design på anvandbart.se

Efter att ha haft anvandbart.se sönderplockad i sina beståndsdelar över garagegolvet, har jag nu börjat sätta samman den igen.

Den uppenbara skillnaden är utseendet (om du läser via RSS kan du se den här. Jag vill se om det går för en användbarhetsblogg att bryta mot den tråkighetsnorm som Nielsen satt. Men det är också en nostalgitripp, tillbaka till det typografiska uttrycket från när jag designade tidningar.

Bloggen har fått tre löpsedlar. Dels förstasidan, för den som vill läsa allt. Men det finns också ett löp med bara det jag bloggat och ett annat med de senaste avsnitten ur Användbarhetsboken. Dessa kommer även att bli separata RSS-strömmar, men där brottas jag med tekniska problem så det får komma senare.

Användbarhetsboken är den stora anledningen till att jag gjort om siten. När avsnitten började bli många blev den svår att överblicka och läsa. Nu har jag lagt till en innehållsförteckning, ett menyval som leder till första avsnittet i boken, länkar för att direkt bläddra till nästa och föregående avsnitt, samt sidor där jag samlar ett helt kapitel i taget (till exempel Användbarhet, man når dem från innehållsförteckningen). Fortfarande finns de vanliga avsnitten kvar, där man kan läsa texten ur boken tillsammans med blogginlägg och har möjlighet att kommentera.

Kommentarssystemet var ett sorgebarn på förra sajten, och jag har nu bytt ut det mot Disqus, i förhoppningen att den som skriver en kommentar ska slippa att titt som tätt tolka en cachpa för att bevisa att hon är människa.

Mycket är kvar att arbeta med, från att få in gamla kommentarer till att städa upp koden, men kommer i sakta mak att åtgärdas.

comments powered by Disqus