Användbarhetsboken berättar hur man gör webbplatser tillgängliga och användbara. Läs den här, eller beställ från Bokus eller Adlibris.

Låt användarna prenumerera på webbplatsen

Om webbplatsen har en löpsedel (se sid 146 ) eller något annat flöde av nyheter bör användaren erbjudas att prenumerera, så hon slipper komma ihåg att gå in på webben för att se om det hänt något.

r viktigt att det vid prenumerationen finns antingen några ord eller en länk till en sida som förklarar vad användarens e-postadress kommer att användas till – och framförallt försäkrar att den inte kommer att användas för oombedd reklam (om det är sant).

Det är också viktigt att det i varje e-brev finns ett enkelt sätt att avbryta prenumerationen, till exempel genom att klicka på en länk.

Alla användare klarar inte att ta emot e-post i HTML-format. Det bör därför också gå att välja att få den i textformat. Om utskicket är i HTML-format bör det även publiceras på webbplatsen och utskicket inledas med en länk till denna sida.

Både och

Det finns sätt att läsa e-post via RSS och att skicka RSS som e-post, så användaren kan anpassa dessa båda medier till sina egna behov och vanor. Se www.anvandbart.se/ab/prenumeration för tips om hur detta görs.

comments powered by Disqus