Skandalen bakom skandalen

Det har väl inte undgågg någon att Telia klantat till det med ett nät i Malmö, så alla haft möjlighet att se vad de andra användarna på nätet har för sig

En skandal i sig, naturligtvis. Men den avslöjar också skrämmande saker om Telias support till sina bredbandskunder:

“Porrsurfare, bankkunder, chattare – alla typer av trafik har varit öppen för insyn i Bolinas nät. IT-konsulten Dan Egerstad kom på läckan i tisdags på sina egna datorer hemma i lägenheten vid Nobeltorget.

– Uppkopplingen var extremt seg. Sedan upptäckte jag att mina egna datorer bromsades av att det kom massor med inkommande trafik från andra datorer i nätverket.

Han ringde till Telias support, om har hand om Bolinas nät.

– De svarade bara att det måste vara fel på mina egna datorer. Jag försökte förklara att jag jobbar med it-säkerhet och att felet ligger någon annan stans.

Telia gick motvilligt med på att göra en större felsökning.

– Den fick jag besked om dagen efter. Enligt detta sms är det inget fel på nätet, säger Dan Egerstad och visar meddelandet på sin mobiltelefon." Sydsvenskan.se

Här har vi ett fel där alla dator som är inkopplade på nätet bombarderas med inkommande trafik från alla andra datorer. Hur Telias support burit sig åt för att inte upptäcka det är ett mysterium. En slutsats som ligger nära till hands är att de inte gjort någon felsökning alls, utan bara legat på ärendet ett dygn och sedan skickat sitt sms om att det inte är något fel på nätet.

comments powered by Disqus