Ordbehandlare för veliga författare

Ett av det stora problemen jag hade när jag skrev Användbarhetsboken var att få till dispositionen. Åtskilliga gånger hade jag olika mer eller mindre skrivna kapitel utlagda över golvet (och hunden för tillfället utestängd ur rummet), och gick runt och plockade om ordningen för att hitta den mest pedagogiska.

Jag tror att jag fortfarande föredrar denna utrymmeskrävade men fysiska variant. Men för den som hellre gör samma sak på datorn kan nya ordbehandlaren Scrivener vara värd en titt. Här är det istället indexkort på en korktavla som man flyttar runt tills man hittat den perfekta ordningen.

Scrivener har också en annan bra funktion: fullskärmsläge. När skrivandet går segt är det alltid en frestelse att göra något annat. Att dölja allt annat än det man skriver på, minskar möjligen risken en aning.

comments powered by Disqus