Kvällsträffen – den nya konferensen

Sitter och pratar med människor som samlats för Prat och (kina)mat i Malmöområdet – en oregelbunden träff som en gång i tiden kallades ”Bloggarlunch”, men för skams skull fick ändra namn när praktiskt taget ingen av oss hade uppdaterat sin blogg på över ett halvår.

Maria, som är på tillfälligt besök i Malmö, driver Social Media Club Göteborg, som har sin motsvarighet här i Social Media Com Skåne. Själv pratade jag om UX för Internet of Things på IDF Malmö i tisdags, för att dagen därpå höra Sandra Granberg tala om hur man kan jobba med atomic design på The Digital UI.

Den här sortens professionella kvällsträffar verkar ha blivit allt vanligare.

Kanske de är vår tids ersättning för studiecirkeln? Att binda upp sig för träffar en hel termin kan vara lite mycket för vår tid, speciellt om man också behöver läsa en bok mellan dem.

Säkert spelar det in att det blivit enklare att ordna dem. Sajter som Meetup fixar mycket av administrationen och medlemshanteringen. I Malmö har vi också fördelen att ha Foo Café, som alltid är generösa med lokal och duktiga på videofilma det som sker, och vars sponsorer brukar bjuda på pizza i pausen. Kanske för att Malmö är den stad den är, så är det mesta på engelska (men jag har inte koll, kanske detta är mönstret för kvällsträffarna runt hela landet).

De är som en slags light-konferenser, någon pratar om ett intressant ämne och sedan minglar man. Inget behov av att ta en hel dag bort från jobbet.

comments powered by Disqus