Internet of Things gör kaffebryggare till uppmärksamhetskrävande monster

Kaffe ska göra en piggare. Men det här gör mig så trött.

Dags att brygga kaffe – fram med mobilen

Den här kaffebryggaren kan programmeras i förväg med tider för flera veckors bryggningar. Och skulle jag ha planerat in en kopp när jag kommer hem från arbetet, men fastnar i trafiken, så kan jag ta min mobiltelefon och senarelägga bryggningen. Eller så kan jag när jag vaknar på morgonen fumla runt efter mobilen och från den säga åt kaffebryggaren att börja göra mitt kaffe (förutsatt att jag kom ihåg att fylla den kvällen innan, ty bryggaren har visserligen minne nog för att komma ihåg oräknerliga bryggningstider, men den är trots allt bara en bryggare och måste ha kaffe och filter varje gång)

Med andra ord, ytterligare en väl fungerande produkt, där man skohornat, förlåt, produktutvecklat in internet of thingsighet. Av något enkelt har man gjort ett monster som tror att det är en centralpunkt i sin användares liv och kräver planering och interaktion.

Men, man kan åtminstone glädja sig över att utvecklarna avstått från att inkludera en statistikdel i appen, som med stapeldiagram och tidslinjer i detalj redovisar hur man druckit sitt kaffe.

comments powered by Disqus