Anvandbart.se blir mobilvänlig, delar upp sig – och får ny design

Egentligen skulle jag bara fixa så att anvandbart.se skulle bli lättare att läsa på mobilen.

Men sedan gick det som det ofta gick med små sidoprojekt, det ena ledde till det andra.

Nu är jag så långt kommen att det är dags att beta den. Allt är inte klart, bilderna är åt helvete för stora och det finns en hel del andra skönhetsfläckar, men nu släpper jag den till era kritiska ögon.

Redan sedan tidigare har det funnit en tendens för vissa ämnen att inreda sitt eget hörn på sajten. Som Användbarhetsboken och Strategisk design. De lite längre resonemangen har helt enkelt inte blandat sig så bra med bloggens korta notiser. Så nu tar jag steget fullt ut – eller åtminstone nästan. De får sina egna sajter, men toppdomänen förblir detsamma och toppnavigationen gör det lätt att hoppa mellan dem.

Jag är inte 100% på utseendet än. Det är en trickig balansgång mellan att ge dem en egen identitet och att ändå markera att de hör till samma familj. Men kreativitetens lagar säger att det är bäst att släppa loss först och begränsa senare, så nu testar jag det.

Den kanske största förändringen har skett under ytan. Jag har bytt bloggplattform, från Drupal, som tjänat mig väl i nästan tio år, men som egentligen är alldeles för tung för sajter av den här sorten, till Middleman som på ytan är ett superenkelt system som tar textfiler från hårddisken och gör statiska html-sidor av dem, men som därunder gömmer mycket kraft. Jag ska försöka skriva lite mer om det i morgon.

comments powered by Disqus